Chi Nei Tsang / Organ-massage er en blid massage af maven, navlen og de indre organer – Skaber fysisk og psykisk balance.

 

Organ massage kan:

·        Detoxe kroppen for affaldsstoffer

·        Forbedre din fordøjelse.

·        Hjælpe mod depressioner og stress

·        Fjerne spændinger i nakke, mave, ryg og skuldre

·        Styrke immunforsvaret

·        Skabe følelsesmæssig harmoni.

·        Hjælpe mod søvnforstyrrelser

 

Chi Nei Tsang betyder Chi (energi) til interne organer.

Massagen menes udviklet af taoistiske munke i Østen for flere tusinde år siden. Deres mission var at udvikle krop og sind til at leve de gode dyder og opnå forbindelse til sjæl og ånd. For at opnå dette måtte de blive i stand til at udskille eller omdanne negative følelser og emotioner, så de kunne rumme højere energi-vibrationer.

Desuden var det munkenes opgave at helbrede fysisk og psykisk nedbrudte krigere og soldater. Krigerne besøgte munkene, som vidste at det bedste middel til at give forløsning for psykiske knuder og fysiske spændinger var gennem massage af maven, tarmene og andre interne organer.

Organ massage som vi kender det i dag, er udviklet af Master Mantak Chia i 1980’erne. Chi Nei Tsang (CNT) er en del af International Healing Tao systemet. Dette system omfatter foruden CNT også forskellige former for meditation (Indre Smil og Helende lyde), Qi Gong og Tai Chi.

Session:

En session i Chi Nei Tsang starter med en samtale omkring dine ubalancer for at målrette behandlingen.

Under selve massagen ligger du på en briks med tøjet på, hvor mave området er frit lagt.

Jeg bruger lidt olie for at få en bedre kontakt til huden, de underliggende væv og organer. Massagen er en blid, dybdegående massage. Det er vigtigt at det ikke gør ondt, da kroppen ellers vil spænde op og modvirke effekten.
Så det handler om at finde en balance, hvor det er muligt at være med de spændinger du oplever undervejs og lade dem opløse sig. Det kan du hjælpe på vej med din vejrtrækning og min guidning på lyde som relatere til det organ der behandles på.

Massagen er således en detox af både hud og organerne. Så det er vigtigt at hjælpe den på vej med indtag at ekstra vand og undlade at spise formeget og forarbejdede madvarer.

Det anbefales at tage et forløb på 5-10 gange, fordi man hver gang kommer dybere og udrensningen derfor sker løbende.

Desuden:

En sund tarm er en glad tarm.

Ca. 95 % af Serotonin indholdet i kroppen dannes i tyktarmen. Mangel på dette hormon kan være årsag til depression.

Læs mere her i “Sund fordøjelse”:

 

 

 

 

 

Chi Nei Tsang_Logo 2